vineri, 28 octombrie 2011

Vampiri sau vurdalaci?

Cine îşi imagina că rmoldovenii sunt nişte provinciali prin definiţie, care nu ştiu decât de tradiţiile lor contrafăcute şi kicioase, sunt nişte fraieri. Rmoldovenii ştiu să se distreze. Mai puţin să se exprime şi să scrie corect. Mai nou, ei au decis să serbeze în rând cu lumea civilizată Halloween-ul. Şi iată ce surprize ne pregătesc cei de la Jumbo (jur că n-am primit niciun ban pentru reclama latentă!). Foarte multe creaturi ale întunericului, înfiorătoare şi care sug ...sânge, evident. Se pare că organizatorii le vor oferi vorbitorilor de română nişte surpize în plus, în sensul că vor invita la show, pardon shoy, nişte monştri nemaivăzuţi şi nemaiauziţi. E vorba în primul rând de vurdalaci. Cred că sunt veri drepţi cu vârcolacii, care şi ei, la rândul lor, n-au nimic în comun cu vampirii. Vom admira şi şarpi (sic!), şi tot ce vreţi la shoy-ul (sic!) groaznic (sic!, să înţelegem - de căcat?) promis de Jumbo. Care ne previn din start, după cum spuneam mai sus, sau mai la stânga, că va fi unul ÎNGROZITOR, adică foarte groaznic!

Deci, dacă va fi un shoy FOARTE groaznic (sublinierea le apraţine), ne vom distra ca de ...Dragobete! Se mai îndoieşte cineva? Sper, cel puţin, să nu fie mai puţin groaznic decât reclama lor de Halloween.

P.S. Invenţiile originale şi savuroase gen shoy, vurdalaci, şarpi, foarte groaznic etc., nu-mi aparţin, din păcate. Asta e, sunt un ratat. Întotdeauna s-a găsit în viaţa asta cineva care să mi-o ia înainte, să mă eclipseze. Fiţi de acord, nu fiecare e în stare, totuşi, să inventeze fluturaşi atât de nostimi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu