joi, 6 octombrie 2011

Cine si cat plateste flacarile eterne de pe la memoriale?

Capitalismul isi baga picioarele in eroisme daca facturile nu sunt platite, inclusiv in Rusia. Acolo, flacara vesnic aprinsa cica, de la un memorial de prin Vladivostok, a fost stinsa pentru ca ministerul Apararii rus nu platise de cativa ani facturile si se acumulase o datorie de 3200 de euro (in conditiile in care gazul costa mult mai putin la ei decat in alte parti, la noi de exemplu). Evident, Medvedev s-a aratat foarte deranjat de incident si a venit cu discursuri sforaitoare pe tema moralitatii, ca situatia sa nu se mai repete niciodata bla bla bla, dar flacara a fost aprinsa doar dupa ce compania a incasat banii cuveniti pentru prestarea serviciilor.

La noi, am inteles ca primaria municipala ar achita facturile pentru arderea dijaba a gazului, care sa mentina vesnic vie amintirea celor ce-au ocupat Basarabia. Sunt curios cam cati bani se cheltuiesc anual pentru luxul asta de snobi, pentru o risipa impusa unui popor ce ingheatsa iernile? Dar vad ca Chirtoaca achita la timp arderea aiurea a gazului pe la memoriale, in pofida pretului astronomic al produsului pe care ni-l livreaza tot rusii.

P.S. Chiar daca si la noi pretsul produsului de import e achitat de Ministerul Apararii, banii oricum sunt publici, pentru ca ministerul in cauza e finantat, din cate stiu, de la bugetul de stat. Si, momentan, de cativa ani buni, ministerul acesta e tot in gestiunea liberalilor (deci suporterii PL pot sa se calmeze, sa nu injure), care militeaza pentru denuntarea pactului Molotov-Ribbentrop, care au instalat o piatra in memoria victimelor deportarii in fatsa cladirii guvernului, dar care au uitat/renuntat in acelasi timp sa plateasca si facturile pentru irosirea irationala a unui produs ce devine mai scump ca aurul si goleste buzunarele contribuabilului. Mai ales ca in liberalism, absolut totul se plateste conform facturilor, incusiv amintirile, daca acestea necesita artificii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu