sâmbătă, 8 octombrie 2011

MAFIA BANANELOR. O randunica va face primavara?

Vanzatoarele de banane de la Piatsa Centrala si-au inovat comertsul. Asa-s fetele astea de la tejghea: pline de energie si de idei noi. Probabil, viatsa le obliga sa inventeze tot timpul ceva, mai ales daca e adevarat ca sefii lor nu le platesc salarii, lasandu-le sa se descurce pe cont propriu, in sensul ca fac exact atatia bani cat "bacsis" resusesc sa zmulga de la cumparatori. Nu intamplator, anume ele sunt cele care isi vand produsele cam cu 50-75 la suta mai scump, prin inselaciuni la cantar ori folosind la bunul lor plac tabla inmultirii. Periodic, trucurile lor devin tot mai sofisticate, ca clientii sa nu reuseasca sa se dezmeticeasca.

Astazi, pe langa faptul ca cifra "3" era desenata ca cifra "0" si ascunsa sub banane, ca sa nu trezeasca niciun dubiu (deci 13 parea un 10 umil), si unitatea de masura devenise peste noapte alta. In sensul ca era indicat pretul pentru 0,5kg, nu pentru un 1 kg (cu cateva saptamani in urma era indicat doar pretsul angro pe post de prets cu amanuntul). Interesant, ce vor mai nascoci bananaresele peste 2-3 saptamani? Abia astept sa aflu.

Totusi, intr-un colts izolat al piesei am intalnit o vanzatoare de banane care m-a uimit peste masura. Avea cantar electronic si elibera bon de casa! Luat prin surprindere, era cat pe ce sa-mi fac cruce. Deci, se poate, totusi!

Nu stiu daca merita, totusi, sa fiu exaltat. Poate ca restul negutsatorilor de banane n-au aflat inca de existenta ei, si o vor matrasi cand "nelegiuirea" va ajunge la urechile lor? Doar se stie ca mafia bananelor e necrutsatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu