vineri, 21 octombrie 2011

Îmi bag piciorul în instituţia pentru protecţia consumatorilor!

De ce masurarea volumului de gaz şi evaluarea calităţii lui se fac de către laboratoarele "Moldovatransgaz", care e o companie subordonată lui "Moldovagaz"? Nu ar logic ca măsurările să fie făcute de o instituţie independentă? Altfel, e ca şi în fabula cu lupul paznic la oi.

Din câte ştiu, o parte interesată nu este implicată în evaluarea propriei activităţi, rezultatul fiind previzibil. Expertizele obiective sunt efectuate numai de experţi independenţi. De ce în cazul de mai sus, statul nu a impus un control strict al modului în care ne este livrată energia pentru care plătim sume imense ce ne ard la propriu buzunarul? Unde sunt structurile pentru drepturile consumatorilor? De ce contribuabilii acceptă să le mai finanţeze, dacă funcţionarii lor nu întreprind nicio măsură să îmblânzească poftele mereu crescânde ale monopoliştilor?

Deci, de ce guvernanţii nu verifică modul în care cresc preţurile la gaze, la combustibil în general, calitatea acestuia? Dacă ar reuşi să-i ţină în frâu pe monopolişti, le-ar fi iertate multe şi ar reuşi să se menţină la guvernare fără probleme deosebite. De fapt, înţeleg, dar am vrut să închei textul cu o întrebare retorică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu