duminică, 23 octombrie 2011

Noii stăpânitori de sclavi în RM - intendenţii de cămine

Intendenţii de cămine au devenit o clasa aparte, privilegiată în RM. Sunt exact ca stăpânitorii de sclavi. Profitând de frica şi ignoranţa totală în ale propriilor drepturi de care dau dovadă copiii sau chiar studenţii mai maturi, unii dintre aceştia îi folosesc la bunul lor plac pe moşiile lor, ca forţă gratuită de muncă.

La universităţile din Chişinău, intendentele de la unele cămine (poate chiar de la toate, dar nu deţin deocamdată informaţia deplină la subiect) îşi asumă nişte drepturi de adevărate stăpânitoare de ţărani şerbi vizavi de supuşii lor, studenţii ce le populează proprietatea lor privată - căminele. Pe lângă faptul că-i impun să presteze munci nespecificate în niciun contract, se amestecă brutal în viaţa lor privată, cerându-le socoteală de ce nu sunt în fiecare zi la cămin (poate nu ai nevoie de el? bine, la anul nu mai vezi cămin) şi altele.

Am văzut la tv câteva intendente, şi mi-au lăsat o impresie de bulangioaice: analfabete, cu o ţinută jalnică, de precupeţe dezabuzate. Care îi tratează la bunul plac pe studenţii ce-şi ignoră drepturile, o masă amorfă, modelată de cui nu-i este lene să o facă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu