vineri, 7 octombrie 2011

Cat ne va costa vizita papei de la Moscova?

Vad ca nicio sursa nu ne infromeaza cam cat ne va costa pe noi, contribuabilii, indiferent de faptul ca suntem religiosi ori atei, ortodocsi ori protestanti, crestini, budisti ori musulmani, luxul de a fi vizitati de ortodoxul nr 1 al Rusiei. Pe care nu toata lumea arde de dorinta sa-l vada.

Deci, am citit undeva ca 2400 de politisiti il vor proteja pe trimăsul de la Moscova de eventuale atacuri ori agresiuni. Evident, pentru asta sunt necesare mijloace financiare suplimentare. Doar Kiril nu vine pur si simplu, cu trenul ori cu avionul, la Chisinau, si se plimba singur ori cu suita lui pe strada. Nu, el are nevoie de paza de stat.

La fel, nu stim din care fonduri va fi platita mancarea "papei" si a suitei de sale in numar de minimum 60 de persoane. Si cine va achita factura pentru hotel. Sau vor dormi intr-o manastire modesta, in vreo pestera de la Orhei?

Evident, vom fi dusi de nas ca toate cheltuielile si le-a asumat mitropolia RMoldova. Dar cred ca la fel se spune si cand mitropolitul Kantarean calatoreste cu masina cu numere guvernamentale.

Apropo, din cate stiu, Arcul de Triumf este un edificiu public. De ce atunci se permite afisarea pe el a chipului unui "demnitar" religios strain? Mai ales cu inscriptii gen "El este stapanul nostru", asa cum se zvoneste prin targ.

In tsarile occidentale, cand papa de la Roma face o vizita, contribuabilii stiu din start suma pe care vor fi constransi sa o suporte de guvernele lor mai mult sau mai putin (i)responsabile. De ce noi nu suntem informati in acest sens?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu