luni, 8 august 2011

Vânzători şi mascaţi de-o mamă fătaţi

În RM, când intri într-un magazin, vânzătorii se comportă ca şi cum ei ar fi stăpânii, iar clienţii - subordonaţii. Pot să ridice vocea la cumpărători, să-i înjure, să facă remarci ironice, batjocoritoare, ca într-un final să te povăţuiască triumfător să nu mai treci pe la ei dacă nu-ţi place. Cel mai degrabă, ei pleacă de la ideea că magazinul e spaţiul lor privat unde nimeni n-are dreptul să emită pretenţii vizavi de calitatea serviciilor prestate, a produselor puse în vânzare, a grosolăniilor celor de la tejghea. După ce te-au lăsat să le calci pragul magazinului-dormitor, ar fi culmea tupeului să le ceri şi socoteală.

Indivizii din filmul de mai jos care, evident, ar trebui să rămână fără licenţă de activitate ori cel puţin să fie amendaţi usturător, ne demonstrează că n-au habar pe ce lume trăiesc. Şi nu e un caz singular, ci mai degrabă regula (o dovadă concludentă că cei de la protecţia consumatorului primesc degeaba salarii). E o aventură adevărată să ceri condica de reclamaţii de la vânzătorii moldavi, atunci când te împroaşcă cu fecalale lor de târgoveţi nesimţiţi. Dacă un cumpărător îşi cere drepturile, respectiv îi "deranjează" şi trebuie reţinut. De nişte agenţi de pază cu nivelul de intelect pe măsura târgoveţilor (şi aici e o regulă). Pentru că dacă ar avea măcar 3 circumvoluţiuni pe creier, vlăjganii-paznici ar înţelege că ei au obligaţii specifice şi nu pot primi ordine de la vânzători cu riscul de a încălca legislaţia, că mofturile vânzătorilor inadecvaţi nu pot fi literă de lege pentru nimeni, inclusiv pentru ei.

În continuare, aveţi ocazia să vă delectaţi cu realităţile mlăştinoase şi puturoase de Moldovă sovietică, de târgoveţi inculţi şi troglodiţi, cu agenţi de pază infecţi, cărora numai coarnele le lipsesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu