luni, 22 august 2011

Companii private și de stat cu năravuri sovietice

Este evident că RM nu a încetat să fie niciodată sovietică. O dovedește cu prisosință și măsurile întreprinse de SA „Apă-Canal Chişinău”, care intenționează să debranșeze de la alimentarea cu apă blocuri întregi din locuit din cauza că unii locatari sau poate că majoritatea lor nu au achitat datoriile pentru consumul de apă. Deci, din nou e vorba de răspunderea colectivă, ca în cele mai bune timpuri sovietice. Toți pentru unul, și unul pentru toți. Responsabilitatea personală nu contează nici cât îi negru sub unghie.

Îi învăț eu ce trebuie să facă pe cei de la SA „Apă-Canal Chişinău”, ca să nu achite ulterior despăgubiri imense buni-platnicilor (sper că nu vom plăti tot noi, contribuabilii, nedreptățile comise, din cauza proceselor aberante de judecată și a corupției judecătorilor, dne feri!). Mai întâi îi acționează pe rău-platnici în justiție, care pune sechestru pe imobilele lor. Dacă în timp util nu sunt achitate datoriile, imobilele se vând și se recuperează sumele datorate și cheltuielile de judecată. Însă în nicun caz nu sunt plesniți pentru iresponsabilitatea altora buni-platnicii! Pentru că și asta reprezintă o infracțiune, pentru care cineva va trebui să plătească.

Sper că locatarii debranșați pe nedrept de la alimentarea cu apă nu vor recepta ”penalizarea” celor de la SA „Apă-Canal Chişinău” ca pe un soi de peseapsă divină, ca pe ceva de la sine înțeles și își vor uni eforturile ca să-și apere interesele, să creeze un precedent în vederea prevenirii iresponsabilității monopoliștilor prestatori de servicii. Iar dacă vor aștepta un mesia să vină să le soluționeze problemele, înseamnă că sunt și ei homo sovieticus, respectiv își merită din plin traiul sovietic nivelator, de hurtă, de colhoz, cu toate consecințele ce decurg de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu