duminică, 28 august 2011

Polițiști puturoși și persoane înjunghiate

Inactivitatea criminală a polițiștilor și procurorilor moldavi, așa cum s-a întâmplat într-o localitate din nordul RM, unde o tânără a fost asasinată în plină stradă, în timp ce mergea la liceu să susțină un examen de Bac, e regula generală, nu o excepție. Recent, un caz similar a avut loc și la Călărași, unde o soră medicală s-a plâns polițiștilor din localitate că este bătută de fostul ei soț, cerându-le să cumințască infratorul, să o protejeze. Evident că și de data aceasta polițiștii și-au limitat acțiunea la colectarea plângerilor, așteptând deznodământul cu seninătate. Tre să înțelegeți și voi că bătăușii sunt foarte pericuoși și ar putea să le provoace răni, să-i violenteze fizic, așa că e mai bine să nu se implice prea tare, să nu-și murdărească uniforma.

Nu cred că e greu de înțeles cum au evoluat lucrurile în cazul victimei de la Călărași. Au evoluat logic, așa cum era de așteptat. În lipsa implicării totale a poliției, peste o lună femeia a fost înjunghiată și acum este internată la secția ”Reanimare”, în spitalul local.

Vă rog să nu-i acuzați prea tare pe polițiști. Ei n-au timp să se ocupe cu cazuri din astea neserioase, de șantaj, amenințări, agresiuni fizice și psihice care precedă crima. Ei trebuie mai întâi de toate să lupte împotriva celor ce-i filmează ÎN PLINĂ STRADĂ, ÎN EXERCIȚIUL FUNCȚIUNII!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu