vineri, 26 august 2011

Îmi bag picioru-n Președinte!

Acum serios. A simțit cineva din voi lipsa președintelui RM? Cine a simțit, poate ne spune și nouă în ce a constat durerea lui sau a ei. Eu am simțit cel mai tare logoreea ziariștilor zombați de la practic toate canalele tv, care, zi și noapte, săptămână de săptămână, numai chestia asta o au în cioc: Da va fi ales președintele la toamnă? Președintele nu va fi ales la toamnă! Europa ne cere să alegem președintele! Există riscul ca președintele să nu fie ales la toamnă! Fără președinte nu putem depăși criza. Fără președinte batem pasul pe loc etc. etc. etc.

Și porcăria asta ne-o revarsă în cap zilnic canalele tv și posturile de radio, plătite să ne spele creierii cu probleme false, din deget supte. Cu tot cu ziariștii și cu analiștii lor politici. Acum și diaspora moldavă, care nu știe o vorbă românește/moldovnește în marea ei parte, sosită aici pe bani publici (suntem un stat bogat, avem de unde plăti bilete de avion, camere în hotele de lux și alte necesități decente) a început să ne cânte același refren: necesitatea alegerii președintelui.

Uffffff, cât de tare-i urăsc când îi aud pălăvrăgind ca niște obsedați despre alegerea președintelui, inutil oricum. În aceste condiții, e firesc ca presa aservită și fixată pe subiectul ”alegerea președintelui” să nu mai observe nimic în jur, inclusiv nedreptățile strigătoare la cer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu