marți, 30 august 2011

MOLDOVENISME. O fată violată e responsabilă de propriul viol

Moldovenii sunt foarte ataşaţi de dublele standarde. Una ciripesc într-un caz de viol, bunăoară, şi alta, tot într-un caz de viol, dar cu alţi protagonişti. Aşa sunt ei, pământenii mei, foarte nuanţaţi în aprecieri şi luări de poziţie.

Să luăm, de exemplu, cazul fetei de 14 ani, seduse şi violate de doi vlăjgani de 21 de ani. Hărmălaia stârnită la articolul de pe situl ProTV ce reflectă cazul este una aproape exclusiv în favoarea agresorilor. Aproape toţi comentatorii, la unison, comandă viclenia fetei şi naivitatea băieţilor care au căzut în plasă. Înţelegeţi, masculii au instincte pe care, dacă nu şi le satisfac, riscă să-şi compromită aparatul reproducător. În plus, e de prisos să mai repet că bărbaţii adevăraţi, care se respectă, nu sunt obligaţi să-şi ţină instinctele în frâu şi scula în pantaloni atunci când au erecţie. Important e ca actul să fie heterosexual.

Să ne imaginăm acum că în locul fetei ar fi fost un băiat de 14 ani. Cred că nu e greu de imaginat ce reacţii ar fi stârnit cazul. Toate comentariile ar fi fost trase ca la indigo, toată lumea ar fi cerut executarea şi castrarea seducătorilor, iar hărmălaia ridicată ar fi fost însoţită de predicile religioşilor care ne-ar fi prevenit de degenerarea societăţii, de pericolul pe care-l prezintă Legea antidiscriminare, despre iminenţa Apocalipsei dacă lumea nu revine în cel mai grabnic timp la credinţă şi multe alte puturoşenii specifice. La fel, nici psihologii n-ar fi rămas în umbră, şi le-ar fi ţinut hangul popilor.

Dar poate că simţul comun al poporului, comun şi pentru cadrele în rase şi licenţiaţii în psihologie, e singurul adevărat şi logic în acest caz. O fată la 14 ani, spre deosebire de un băiat de aceeaşi vârstă, e înzestrată cu organe specifice, numai bune de violat (actul sexual e, cel puţin, conform firii) şi poate că n-ar trebui să-i condamnăm prea mult pe băieţii zvăpăiaţi. Se mai distrează je tineretul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu