sâmbătă, 30 iulie 2011

Ziaristul îmbrobodit, dezamăgit ”în democrație”

Mare jale în țară! Un ziarist îmbrobodit de la ”Timpul” (nu-i voi da numele, voi încerca să-l imit vorghind în childuri) s-a dezamăgit în democrație și UE. Asta pentru că unii ONG-iști critică biserca și pe preoții ei (evident finanțați de Occident, dacă fac asta).

Presupun că gazetarul îmbrobodit din redacția lui Tănase preferă ong-iștii și ziariștii clasici, care stau și își sorbesc alene cafeaua prin birouri, apoi inventează probleme stringente (dar și soluții) cu care se confruntă societatea, probleme care întâmplător par să-i preocupe și pe guvernanți ori pe alți demnitari de rang înalt. Evident, populația primește soluțiile, hrana dumicată de a patra impotență în stat, nu de bărbații politici ai Neamului. Armonia e totală: și lupul sătul, și oaia întreagă.

Vă imaginați cât de pofesionist poate fi un ziarist care face abstracție conștient de normele elementare în baza cărora ar trebui să fie construită relația dintre stat și biserică și își manipulează cititorul cu predici jenante de preot de la Ghizdita ori Pererâta?

Ei și ce să facem noi acum că ziaristul îmbrobodit de la Timpul s-o dezamăgit în democrație? Să anulăm statul secular? Să devenim un stat teocratic? Să nu ne scandalizeze asistenții sociali care devin un soi de subordonați ai preoților, cheltuind banii publici pe botezuri și alte ritualuri religioase? Să plecăm rușinați capul în fața polițiștilor care nu-și cunosc obligațiile profesionale, a birocraților nesimțiți? Să nu strigăm în gura mare, să nu mai protestăm vizavi de nedreptățile strigătoare la cer comise de ei, ca nu cumva să șocăm bunul simț al ziaristului îmbrobodit de la Timpul? Care se dezamăgește cât ai clipi din ochi în democrație și UE, și atunci rămânem ca niște puișori golași, abandonați pe drumuri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu