joi, 7 iulie 2011

Ucigașii sunt și ei oameni și nu trebuie pedepsiți prea dur

Un individ bețiv și psihopat, de 22 ani, a ucis cu toporul trei persoane, după ce-a furat de la vecin 100 litri de vin. Persoanele erau bunica, unchiul și tatăl său. Justiția a considerat că ucigașul merită 27 ani de pușcărie. De aici ar rezulta că individul, care poate e programat genetic să ucidă, are șansa să mai căsăpească pe cineva după ce va fi lăsat la vatră, poate după 27 de ani, poate după 15, în urma vreunei amnistieri. Câți oameni trebuia să ucidă maniacul ca să fie condamnat pe viață? Mai ales că, anterior, minor fiind, a mai ucis un om, fiind eliberat în 2008 din pușcărie.

Aha, am înțeles. Un trup costă cam 8-9 ani. Trei trupuri - 27 de ani. 5 trupuri - 40-45 de ani. Ar fi trebui să mai ucidă 2 oameni că societatea să scape de cineva care atârnă deasupra cetățenilor ca sabia lui Damocle.

E interesant că anumite infracțiuni se pedepsesc mult mai drastic. De exemplu, contrabanda cu marijuana se pedepsește cu 10-15 ani de pușcărie, sau poate chiar mai mult. Cine știe, poate sunt prea mulți oameni în societate și omorul a început să fie considerat o crimă mai puțin gravă decât altele...

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu