vineri, 15 iulie 2011

Armata moldovenească. Cui prodest?

Filat a decis să-şi bombeze şi mai mult pieptul şi să organizeze o paradă militară de Ziua Independenţei. Sărbătoarea va fi eclatantă. Mai ales că va fi adus şi steagul lui Ştefan cel Mare şi Cică Sfânt. Nu ştiu dacă va fi adusă şi maica (nu maioul) lui ŞcMS, dar tare frumos a să fie. Shi di frumoooooos...

De fapt, cui aruncă praf în ochi liderul verde? Va aduce în piaţă cele câteva blindate defecte şi nişte ostaşi care nu ar ţine piept niciunui potenţial inamic din zonă. Cel mai degrabă, armata naţională a RM poate fi folosită pe post de poliţie, ca să înăbuşe anumite răzmeriţe sau rebeliuni ale populaţiei ori unei formaţiuni politice, decât să respingă atacul unui duşman extern. Pentru că sunt pregătiţi să lupte împotriva unui duşman intern. Îmi amintesc cum pe timpul comuniştilor era dată pe post o ştire în care militarii în termen erau prezentaţi cum luptă împotriva unor persoane cu pancarte, în timp ce exersau nişte manevre şi strategii. Oricum, sunt prea neînsemnaţi să-şi pună mintea cineva din exterior cu ei.

Dar Filat e om fodul şi vrea să strălucească măcar o dată pe an cu forţele sale armate. Cred c-o să-şi intimideze tizul de la Kremlin cu salvele din tunurile moldoveneşti de lemn, care împuşcă cu perje şi prăsade. Adică cu roada pe care kilerii din armata moldavă o recoltează de pe lanurile demnitarilor la ordinul superiorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu