duminică, 31 iulie 2011

Vreu și eu în Găgăuția!

Statul RM se pregătește intens de celebrarea a 20 de ani de independență. Cu această ocazie, va fi scoasă la defilat, în premieră, și armata națională, cu pas nou de dans, pardon, de defilat, european, cu veșminte noi. Mare fodolie o să shii. Numai că, la Sud, nu știu de ce, începe să se întrezărească un separatism tot mai accentuat, de genul celui transnistrean. După ce Formuzal și-a băgat piciorul în diplomele de BAC eliberate de Chișinău și și-a tras propriile documente, mai nou primarul de Sadâc a mers cu închinăciuni la Formuzal să-l primească în autonomie, să-i facă și lui parte de un loc călduț acolo. Cică, biletul la transportul public o să coste mai puțin, o să fie mai aproape de birocrații raionali și încă o mulțime alte facilități cum numai în basme găsești. Și nu e vorba deloc de politică aici, dne ferește!

Iar statul RM s-a culcat pe cealaltă ureche. Să admitem că nu l-a arestat pe Formuzal ca să nu facă jocul Rusiei și a Transnistriei, care poate au înscenat un astfel de scenariu ca să provoace un conflict interetnic. Dar de ce primarul de Sadâc încă nu e interogat de SIS-ul moldav? Organele de forță moldave pot fi intimidate chiar și de un primar al unei localități uitate de lume? Ghenadie Rotaru are împuterniciri să negocieze direct cu bașcanul Găgăuției, făcând total abstracție de autoritățile de la Chișinău?

Hmmmm, dacă bașcanul oferă atâtea facilități, poate ar fi cazul ca și localitatea mea natală să adere la Găgăuția. De ce nu, cu tot cu raionul din care face face parte. Contează că Ungheniul e la vreo 200 de km depărtare de imperiul găgăuz?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu