joi, 28 iulie 2011

Pe când o secție de rugăciuni în cadrul MAI?

Din câte știu, în cadrul MAI este înființată o biserică ai cărei preoți sunt, probabil, și ofițeri. Totuși, nu se prea observă un progres evident în depistarea crimelor. O fi din cauza că pokii MAI nu se roagă suficient de mult în acest sens? Sau e nevoie și de o secțiune specială în cadrul serviciului operativ al MAI? Care să se roage toată ziua, toate cele 8 ore din ziua de muncă (eventual mai multe, contra unei remunerări suplimentare, prime etc.). pentru că altfel, oamenii disperați ajung să apeleze la clarvăzători. Care, în raport cu slujitorii bisercii instituționalizate, sunt cam dubioși. Nici nu știu dacă dispun cel puțin de licență, de dreptul de a activa, de a-și fonda SRL-uri.

Vasile Filat, pastorul unei biserici baptiste de la Chișinău, a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia le-a relatat ziariștilor veniți acolo cu sufletul la gură (nu știu dacă presa a fost în totalitate creștină ori s-au strecurat și ziariști laici) despre pericolul pe care-l prezintă magii și vrăjitorii, despre apostolul Pavel, Dzeu, Iad, Rai etc. S-au oferit și metode, strategii de evitare a clarvăzătorilor, de salvare a sufletului. Evident, cu folosirea amenințărilor subtile, care pot avea un oarecare efect asupra celor ce își doresc frenetic să ajungă în Rai. Tototdată, pastorul s-a arătat deranjat de faptul că librarii diseminează informația privitoare la magi (spre deosebire de creștinii din Efes care au ars toate cărțile). Apropo, și magii sunt îndemnați să se pocăiasă urgent și să devină ucenici ai Dlui. Acum, din păcate ei sunt ucenici ai lui Satana, respectiv au o oarecare putere și nu una mică. Și chiar dacă ar depista criminalii, beneficiul ar fi doar unul aparent.

N.B. Totuși, vindecările miraculoase sunt posibile, dacă numai dacă sunt făcute de ortodocși sau protestanți, pentru că în acest caz metodologia ar fi alta, în conformitate cu prevederile consfințite, neglijate de clarvăzători. Să fie vorba și aici de acea licență acordată firmelor, care le permite să activeze în conformitate cu normele legale?

P.S. Mi-ar plăcea să asist la o conferință de presă la care s-ar pune problema nocivității pentru mediul ambiant a balaurilor ce scot foc și fum pe gură și nări, despre canibalismul Babei Cloanța, despre heterosexualitatea dubioasă a Spânului ori a Sfintei Vineri, despre strategiile utilizate de Ileana Cosânzeana pentru a pune mâna pe Făt-Frumos (ori viceversa) și despre alte minuni și minunății. Important e ca totul să se întâmple în conformitate cu cartea sfântă de povești și basme, cu canoanele genului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu