duminică, 24 iulie 2011

Prejudecăţi şi bune maniere

În transportul public bărbaţii adevăraţi întotdeauna stau cu ochii închişi, pentru că nu vor să sufere, văzând cum doamnele stau în picioare.

Tema cedării locurilor în transportul public din Chişinău (pentru că în restul RM, cu mici excepţii, nu există transport public) rămâne în continuare extrem de actuală şi sensibilă. Adepţii bunelor maniere sunt extrem de indignaţi de nesimţirea celor care, prin statut, ar trebui să ofere locurile din troleibuze, autobuze şi microbuze de rută, pe care stau aşezaţi ca nişte insensibili, imaginându-şi că, dacă au achitat 2-3 lei pentru călătorie, ar avea dreptul moral să nu mai respecte nimic sfânt pe lumea asta.

Totuşi, se pare că lumea se pripeşte cu concluziile. Mai mulţi dintre cei ce preferă să închidă ochii în transportul public atunci când călătoresc aşezaţi pe scaun au declarat că sunt prea sensibili ca să suporte, cu ochii deschişi, suferinţele femeilor care n-au prins un loc şi stau în picioare. De fapt, spun ei, nu sunt deloc nesimţiţi, ci hipersensibili. Doar că nu fiecare are capacitatea de a accepta mai multe perspective şi puncte de vedere, preferând să le adopte pe cele mai convenabile sufletului lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu