duminică, 12 iunie 2011

Să ne jucăm de-a laptele covăsit

Vedetele de la Noua Dreaptă au protestat împotriva "mizeriei" din ţară, după cum scandau ei, la contramanifestaţia pe care au organizat-o împotriva unei acţiuni stradale la care au participat mai multe ONG-uri specializate pe protecţia drepturilor omului. Toate vedetele Noii Drepte - Bolocan, Tcaci, Jereghi, Racu şi alţii - s-au arătat deranjaţi de discriminarea la care sunt supuşi de minorităţi, dar, atenţie, cu specificarea expresă că cele naţionale nu le provoacă disconfort. De parcă cineva şi-ar fi făcut iluzii. Noi ştim, dragi ortodoxişti ai lui Vladimir Moskovski Kantarean, unde vă este capitala voastră spirituală, şi care vă sunt năzuinţele adevărate.

Deci, noidreptacii au preferat să-i considere pe toţi participanţii la marşul împotriva discriminării şi pentru drepturi egale drept minorităţi sexuale, legitimându-şi pe homofobie discursul de majoritari oprimaţi. Cu alte cuvinte, membrii Falun Dafa, Amnesty International, asociaţiaţiile persoanelor cu disabilităţi, Hyde Park etc. se fac vinovate că luptă împotriva discriminării, fără să excludă în prealabil din lista discriminaţilor minorităţile sexuale pe care, în viziunea ortodoxiştilor filomoscoviţi de la Noua Dreapta, şi-ar merita soarta, discriminarea fiind statutul lor natural.

Totuşi, e de remarcat că, spre deosebire de organizaţiile contestate de religioşii ortodocşi orientali de la Chişinău (dar şi de fraţii lor de la Bucureşti), Noua Dreapta nu există în calitate de organizaţie legală în RM, şi asta pare să fie o realitate chiar foarte echitabilă :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu