marți, 21 iunie 2011

Ce bine-mi pare c-ai pierdut!

E savuroasă priveliștea de după alegeri, când liberalii umblă în vârful degetelor în jurul comuniștilor și a electoratului lor, cu politețuri ridicole. Se tem ca invidioșii și ranchiunoșii de la Batanica să nu pornească război. Atunci de ce mai avem SIS și alte organe de forță dacă nu pot preveni provocările și neutraliza pe cei ce atentează la siguranța statului? Să ne amintim cum se comportă indivizi ca Voronin, Dodon, Tkaciuk ori Muntean când ajung la putere ori aspiră s-o cucerească. Aroganți, fără sentimente de vinovăție, nu aleargă după pierdanți să-i consoleze. Un analist politic a sărit deja să-i propună lui Chirtoacă să formeze nu știu ce consiliu în care să intre reprezentanți ai minorităților naționale, ca să se diminueze astfel polarizarea societății. Da, fraierilor, mai oferiți-le o tribună, niște funcții plătite din bani publici celor ca Klimenko, de parcă ar exista vreo garanție că noua structură finanțată de fraierii autohtoni nu se va transforma peste noapte într-un partid antistatal, dirijat de la Moscova. Să nu înțeleagă A. Țăranu că alegerile libere sunt un proces suficient de democratic care decid raportul de forță între diverse categorii de populație? La o adică, minoritățile slave din RM ar trebui să-și conștientizeze o dată și o dată statutul lor de minoritate și să aibă pretenții mai modeste vizavi de rolul lor în stat. Nu mai suntem în a doua jumătate a secolului trecut, când o minoritate etnciă infimă stătea pe tron și dicta celorlați cum să trăiască și să respire. Și nici în Transnistria nu suntem aici. Nimeni nu-i împiedică pe minoritariii etnici să se integreze în RM. Iar integrarea lor nu înseamnă îngenuncherea localnicilor.

Și Filat se tot bagă peste Dodon cu felicitările lui și nu-l lasă să se compromită definitiv. Poate îl vrea în partidul lui, în locul lui Godea? Durează de ceva timp campania asta tâmpită, care îl socoate pe Dodon un soi de comunist reformat. Înconjurat de hiene bolșevice. Cine are interesul să-l umanizeze pe Dodon, nu știu, dar nu înțeleg cum poți separa un gândac de masele fecale în care locuiește și se hrănește?

Îmi imaginez care ar fi fost atmosfera dacă învingea Dodon, măcar și cu 0.0000000001 voturi. Ca un dovlecel rumăn, înconjurat de vedetele bolșevice, ar fi declarat agresiv, pe un ton războinic că chișinăuienii l-au ales masiv, iar opoziția să-și știe locul.

Eu zic că Dodon ar trebui tratat după cum merită. Ca un dovleac dezumflat, care și-a compromis cariera politică și doar o minune va reuși să-l relanseze. Că doar nu suntem toți oligofreni să ne închinăm în fața unui pierdant!


  • În pix!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu