sâmbătă, 4 iunie 2011

Nuntă de proletari

Principalul reprezentant al proletariatului maldavinesc, comunistul Voronin, are nuntă mare în clan. Peste șapte mări și șapte țări. Fiul său, miliardarul Oleg Voronin, își mărită fiica tocmai la Bacu, unde cred că deja a zburat în calitatea lui de socru mic. Cu un avion de lux. Că doar nu e sărit de pe fix să zboare cu vechiturile rușilor, numai bune pentru kamikazii de meserie.

Interesaaaant, oare cum o să se împace ei cu cineva de religie musulmană. Comuniștii au avut o adevărată campanie împotriva legalizării islamului. Însuși Voronin, care ar fi trebuit să fie un om tare cosmpopolit dacă pornim de la idealurile lui revoluționare, comuniste, care împarte lumea în clase, în oropsiți și exploatatori, indiferent de confesiune și naționalitate, s-a arătat foarte revoltat de tăcerea și neimplicarea biserici ortodoxe în scandal, susținând că ”înregistrarea islamului în Moldova este o profanare”. Și acum merge la musulmani, la nuntă.

Ei, dar să-i dăm crezare. Nu întâlnește o mireasă în fiecare zi un demnitar dintr-un guvern, mai ales azer. Dintr-o țară în care petrolul e mai ieftin ca apa. Și când vezi palatele de poveste și vesela de pe mesele nuntașilor, se moaie parcă inima, indiferent de patimile partinice și confesionale.

Imagine preluată de pe Unimedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu