joi, 16 iunie 2011

Religiile și dreptul de a ucide

Islamiștii din Kenia cer pedeapsa cu moartea pentru homosexualii din acest stat. Ei privesc cu jind înspre Iran și nu înțeleg de ce țara lor nu preia modelul Teheranului în materie de pedepse prescrise de Koran.

Să nu se bucure ortodoxiștii moldoveniști de la Chișinău, instigați de Moscova în privința problemei islamice din RM, pentru că nici ei nu sunt mai breji. Ar acționa exact la fel, dacă le-ar permite circumstanțele. Dar realitatea în Europa e constituită astfel încât fantasmele lor sadice pot căpăta materializare cam o dată la un secol, când un criminal dezaxat gen Hitler ajunge la putere. Deci, nu e meritul lor că, aici, religioșii nu au dreptul rezervat de stat să-i linșeze pe homosexuali, ci doar să-i hăituiască psihic.

Dar să ne întoarcem la mulahii lor. Cum se face că mișcările pentru drepturile omului din lumea civilizată militează pentru dreptul unora de a crede într-o religie ucigașă? Da, știu, acum unii vor sări să ciripească imnul obișnuit în astfel de cazuri: că islamul (ca și ortodoxia de altfel) e o religie pașnică, non-violentă, care propovăduiește iubirea bla bla bla, că legislația garantează dreptul la religie (dar să și-l apere ei înșiși!). Atunci când ies în stradă să apere dreptul cuiva de a crede în inepțiile religioase ce promovează asasinarea unor categorii de oameni, nu văd în fața ochilor zecile de spânzurători înălțate în piețele publice, oamenii spânzurați în numele Koranului și al lui Allah? Nu se bat cap în cap drepturile autentice ale omului cu aspirațiile religioșilor însetați de sânge și dornici de a desființa statul secular?

Mai mult ca sigur că un val de speranță și bucurie vor invada și sufletele minoritarilor religioși neobaptiști din RM la auzul știrii. Acum un an doi, am remarcat pe multe bloguri de-ale lor cum își exprimă regretele că guvernul RM nu urmează exemplul Ugandei și nu tinde să adopte pedeapsa cu moartea pentru homosexuali. Pentru că părintele lor comun fondator, al creștinilor și musulmanilor, Jahve, e permanent însetat. Și își potolește setea doar cu sânge.
<img class="alignright" src="http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKSDsItOtzw_Z1MSxEBl1eHW-Xmwl5sEWdY1ZeZH9e5vcmO_n3Rg" alt="" width="279" height="181" />Islamiștii din Kenia cer pedeapasa cu moartea pentru homosexualii din această țară. Ei privesc cu jind înspre Iran și nu înțeleg de ce țara lor nu preia modelul Teheranului în materie de pedepse prescrise de Koran.

Să nu se bucure ortodoxiștii moldoveniști de la Chișinău, instigați de Moscova în privința problemei islamice din RM, pentru că<!--more--> nici ei nu sunt mai breji. Ar acționa exact la fel, dacă le-ar permite condițiile. Dar realitatea în Europa e constituită astfel încât fantasmele lor sadice pot căpăta materializare o dată la un secol, când un criminal dezaxat gen Hitler ajunge la putere. Deci, nu e meritul lor că, aici, religioșii nu au dreptul rezervat de stat să-i linșeze pe homosexuali, ci doar să hăituiască psihic.

<img class="alignleft" src="http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKXjf_kyTMTLhlhoy-acRgnqh0E3S5ha2erYSbCOtvoiO92rFc" alt="" width="253" height="199" />Dar să ne întoarcem la mulahii lor. Cum se face că mișcările pentru drepturile omului din lumea civilizată militează pentru dreptul unora de a crede într-o religie ucigașă? Da, știu, acum unii vor sări să ciripească imnul obișnuit în astfel de cazuri: că islamul (ca și ortodoxia de altfel) e o religie pașnică, non-violentă, care propovăduiește iubirea bla bla bla, că legislația garantează dreptul la religie (dar să și-o apere ei înșiși!). Atunci când ies în stradă să apere dreptul cuiva de crede în inepțiile religioase ce promovează asasinarea unor categorii de oameni, nu văd în fața ochilor zecile de spânzurători înălțate în piețele publice, oamenii spânzurați în numele Koranului și al lui Allah? Nu se bat cap în cap drepturile autentice ale omului cu aspirațiile religiilor însetate de sânge și dornice de a desființa statul secular?

<img class="alignleft" src="http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQdG7MT96g_043trwPz8qR3KxkguBVyAXYvfNlMipTm6X78-NWZ" alt="" width="266" height="189" />Mai mult ca sigur că un val de speranță și bucurie vor invada și sufletele minoritarilor religioși neobaptiști din RM la auzul știrii. Acum un an doi, am remarcat pe multe bloguri de-ale lor cum își exprimă regretele că guvernul RM nu urmează exemplul Ugandei și nu tinde să adopte pedeapsa cu moartea pentru homosexuali. Pentru că părintele lor comun fondator, al creștinilor și musulmanilor, Jahve, e permanent însetat. Și își potolește setea doar cu sânge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu