duminică, 15 ianuarie 2012

Pacificatorii nu sunt grăniceri

Tabăra prorusă care doar scrâşnea din dinţi la auzul ştirilor despre protestele la ambasada rusă ori pe podul de la Nistru, în urma crimelor aşa-numitor pacificatori ruşi, s-au relaxat. Acum, pretind ei, suntem chit, pe picior de egalitate. Tânărul care nu s-a supus somaţiilor grănicerilor români şi a fost rănit, ar echilibra, în opinia lor, situaţia, şi acum protestele ar trebui să se mută la Ambasada română de la Chişinău.

Evident că raţionamentul e strâmb, fals din start. Spre deosebire de aşa-numiţii pacificatori, grănicerii sunt împuternicţi să aplice forţa atunci când un cetăţean ce traversează frontiera nu se supune ordinelor lor. E exact ca şi în cazul de la Universitatea slavonă, când rectorul de acolo s-a substituit poliţiştilor, reţinând ilegal un ziarist, adică pacificatorii şi-au depăşit atribuţiile, ei nefiind grăniceri ori vameşi.

Totuşi, într-o anumită măsură sunt de acord cu tabăra prorusă, în sensul că mi-ar plăcea să mergem la Prut şi să scandăm acolo: JOS HOTARUL DE LA PRUT! Eventual, să-i invităm şi pe băieţii pro-Kuzmin, să ne asiste şi scandeze şi ei împreună cu noi. Şi, de ce nu, şi la ambasada română, chiar dacă România nu mai decide în privinţa hotarelor ei externe, ci UE-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu