miercuri, 4 ianuarie 2012

Presa rmoldavă orbită de puşcăria luxoasă a lui Timoşenko

Presa electronică, siturile rmoldave de ştiri, de rând cu cele ruseşti şi ucrainene, ne informează de ceva timp, cu multă zaviste, despre condiţiile de lux în care locuieşte fostul premier ucrainean, Timoşenko. Ne este prezentată amănunţit, insistându-se pe ideea de lux, toată aparatura din celula ei minunată, la care un rmoldovean ar putea numai visa. Se simte atâta invidie şi ranchiună în relatările ziariştilor şi blogherilor, încât am început s-o invidiez că a fost claustrată.Vă imaginaţi, are în camera ei televizor, frigider, cuptor cu microunde, baie, bucătărie, tablouri, veselă din ceramică, vază cu flori etc. etc. etc.

Evident, numai într-o ţară în care majoritatea populaţiei nu are acces la bunurile enumerate mai sus, un ziarist, dacă nu chiar majoritatea lor, poate scrie în maniera unor înfometaţi şi privaţi de lucrurile elementare, necesare. E destul de tragico-nostim să surprinzi ofurile condeierilor locali, când enumeră bogăţia fabuloasă de care se bucură Timoşenco după gratii, dorindu-şi parcă să-i locul în cazul în care, bineînţeles, respectiva ar fi dispusă la schimb.

Cum să mai amintească ei de substratul politic al dosarului Timoşenco, nişte ziarişti orbiţi de prosperitatea şi luxul strident, sfidător în care se lăfăie fostul premier. Nici măcar compătimită nu poate fi, parvenita...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu