vineri, 20 ianuarie 2012

Nici pe drum, nici pe cărare, nici călare, nici pe jos...

Presa e însetată de sânge și vânează încontinuu la manifestațiile de protest violențe ce se lasă așteptate. Au excelat în acest sens unele situri, modul în care preiau știrile. De exemplu, un site de știri local a preluat un articol umoristic de pe un alt site românesc specializat pe parodie și miștocăreală, apoi a compus la aceeași temă, doar că pe invers, un alt articol, într-un registru serios de data asta.

Deci, mai întâi au fost parodiați manifestanții că sunt infantili și fricoși pentru că se tem să fie ceva mai agresivi și violenți, mânioși și degrabă vărsători de sânge. Măcar niște pietre mai mari de-ar arunca, și nu doar câteva pe zi, ci cam câte se aruncau cândva pentru cucerirea unei cetăți medievale. La cât de pasivi și fără vlagă sunt protestatarii români, ai putea jura că e vorba de o paradă gay, nu de o revoluție. Și toate săgețile astea veninoase ar fi aruncate, cică, de confrații greci în ale revoluției.

Dacă e glumă, glumă să fie, ce n-au voie oamenii să râdă? Dar iată că peste câteva zile, tot pe același site, apare un alt articol, de data asta serios, în care sunt lăudate virtuțile polițiștilor români, super pacifiști și de o blândețe ieșită din comun, contrapuși manifestanților tupeiști care nu știu să-i aprecieze. Iaka dacă se comportau în vreuna din țările occidentale cu democrație avansată la fel ca în România, ar fi fost bătuți măr. Și atunci nu s-ar mai fi plâns pe brutalitatea poliției locale, în fapt mai blândă decât Maica Tereza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu