vineri, 7 decembrie 2012

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine

Criza economică năpraznică din Occident face victime printre ţările melomane, care au decis să mai facă nişte economii pe baza neparticipării la Eurovision. În felul acesta, ei vor reduce numărul de persoane cu maţele cântânde din cauza sărăciei. Aşa fac ţările cât de cât rezonabile: renunţă la artificii fastuoase şi costisitoare, aruncate în aer de minimum 4-5 ori pe an, organizează mai puţine conferinţe prestigioase, cu participarea unor staruri ori şefi importanţi de state, de la care nu au de câştigat nimic, nu se mai plimbă pe la concursuri gen Eurovision etc.

În schimb, Republica Molotova a plătit cotizaţia de participare printre primele ţări, dacă nu chiar prima, de frică să nu întârzie şi să ne facem de ruşine în lume. Că doar n-om fi taman noi cei mai sărăntoci.

De fapt, viaţa molotovenilor e un Eurovision continuu, reluat periodic la diferite etape ale vieţii. Toate ritualurile religioase, extrem de costisitoare, în condiţiile sărăciei cronice, amintesc de sacrificiul  acestui ţinut care se vrea în rând cu lumea, participând alături de statele superbogate la un concurs pentru cei ce se plictisesc şi organizează baluri fastuoase, că tot n-au ce face cu banii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu