vineri, 21 decembrie 2012

Eu de Crăciun voi mânca garoh făr' de katlete. Da' voi?

Unele instituţii media constată ritos, şi totodată pline de compasiune faţă de victimele meselor OBLIGATORII de Crăciun, că anumite alimente fără de care masa de sărbătoare nu mai este masă, s-au scumpit excesiv. Hai să vedem ce trec ei în revistă, pretinzând că, fără ele, cei ce sărbătoresc un moşuleţ preistoric creştinizat, nu s-ar putea descurca.

Friptură de porc sau de vită. Hmmmm, sărmanii creştinei, nu pot serba ceva dacă nu se îndoapă cu carne. Dar chiar să anulezi cogemitea sărbătoare pentru o copită de porc sau de vacă...

Roşii. Hmmm, chiar nu puteţi fără pătlăgelele care, în plină iarnă, nu au cum să nu fie îmbibate cu nitraţi? Disperaţilor! Da, da, problema este exact aceeaşi şi în cazul castraveţilor. Mandarine. Snobilor şi scremuţilor! Mandarina conţine vitamnia C şi nu vă simţiţi obligaţi să o consumaţi doar de Crăciun şi Paşte, tăiată felii lângă bucăţi afumate de sardină. La fel e şi cu ciupercile, bananele, curmalele etc.

Apropo, spre deosebire de alţi ani, produsele în cauză nu sunt momentan mai scumpe decât în zilele obişnuite. Să fie pentru că practic toţi serbează aici Crăciunul odată cu ruşii? Respectiv, adevăratele scumpiri abia urmează?

Într-un final, ziariştii conchid trist că mulţi vor renunţa la masa de Crăciun. Foarte bine! În sfârşit, văd un pic de raţiune şi la unii moldoveni, care au decis să se întindă cât le e plapuma şi să nu plătească întreit pe produse, să ia credite de la bancă, ca să mănânce banane, pătlăgele, castraveţi, curmale şi friptură de porc, să fie şi ei în rând cu lumea. Personal, dacă nu am suficienţi bani, mă pot limita de Crăciun şi orice altă pretinsă sărbătoare la o simplă porţie de hrişcă. Şi nu mă simt deloc oropsit, nedreptăţit al sorţii ori abandonat de 'mnezău. Nu blestem nici guvernul etc. Pur şi simplu, tre' de mâncat după banii din buzunar. Că Crăciunuri vor mai fi, nu fug în pădure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu