joi, 27 decembrie 2012

Adevărul, bunătatea şi toleranţa pot însemna orice, inclusiv opusul lor, atunci când sunt deviza unei religii

Adepţii Falun Gong, la fel ca orişice grup religios încă marginal, chiar dacă au referinţe negative despre atei şi alţii în cărţile lor de căpătâi, refuză să se creadă religioşi, aruncând praf în ochi şi cuvinte mieroase în urechi despre unicitatea lor irepetabilă, pretinzându-se plini de iubire, bunătate şi toleranţă. De fapt, ei parcurg pas cu pas traseul imaginar al iudeo-creştinismului, cu invocarea persecuţiilor, martirajului obligator etc. Faptul că, în calitatea lor de persecutaţi, au deja în vizor categorii de oameni ce vor fi supuşi marginalizării ori lichidării (în funcţie de context, după ce vor pune mâna pe putere în stat), nu le creează probleme cognitive.

Apoi, o altă scuză universală, specifică oricăror religioşi, este că îşi justifică crimele precedente, în cazul în care s-au produs deja, sau înfierarea unor categorii de oameni fără niciun motiv, prin raportarea la CONTEXT. Ai rostit cuvântul magic "context", şi gata, eşti scutit de orice efort intelectual. Şi niciodată nu am auzit pe cineva dintre religioşi să se detaşeze de dogmele ce condamnă oameni nevinovaţi ori să militeze pentru înlăturarea lor (a dogmelor) din cărţile lor de căpătâi. Ei vor prefera să invoce găselniţa cu contextul, care de fapt nu justifică absolut nimic.

Iar întâmplarea cu publicitatea antiatee de la ProTV, în care doi membri ai organizaţiei au pus-o pe post în pofida dorinţei conducerii filialei locale de pe plai, vine în confirmarea tezei că principiile proclamate nu au nimic în comun cu realitatea, traseul confesiunii propriu-zise depinzând de mulţi factori întâmplători. Cineva mai influent ori câţiva membri "rebeli" interpretează un pic diferit dogmele şi circumstanţele fac ca religia să meargă pe mâna lor multe secole înainte. Şi creştinismul propovăduieşte iubirea faţă de oameni, toleranţa, dar e suficient să ne amintim ce atrocităţi au fost comise în numele acestei religii pe parcursul istoriei. Şi conducerea Falun Dafa nici măcar nu s-a delimitat oficial de reclama antiatee de la ProTV. Deşi cred că mult mai eficient ar fi să anuleze pur şi simplu din cărţile lor de căpătâi referinţele discriminatorii, manifestările de ură faţă de atei sau homosexuali (poate mai sunt şi alţii, dar momentan nu sunt informat în acest sens). Faptul că aceasta nu se întâmplă, denotă încă o dată că Falun Dafa este o religie ca oricare alta, cu un traseu prestabilit, care se va comporta exact la fel ca şi confesiunile opresive, atunci când va deveni dominantă în stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu