marți, 15 noiembrie 2011

Rmoldovenii "s-o dezamăjit în" politică :(

Rmoldovenii (mai ales tinerii) se cred spirituali pentru că ar boicota nişte eventuale anticipate. Eu cred că-s nişte rataţi, de fapt. Şi vor sta tot timpul sub călcâiul comuniştilor, pe care nimic şi niciodată nu-i plictiseşte ori dezamăgeşte.

Să admitem că partidele parlamentare actuale n-au făcut absolut nimic ca să îndreptăţească aşteptările şi speranţele electoratului. E greu să fie penalizate în bloc şi la anticipate să nu rămână niciunul din ele acolo? Doar sunt o mulţime de partide extraparlamentare. Poate-s la fel de incompetente ca şi acestea pe care le şutăm din forul legislativ suprem, dar de ce să nu le dăm o şansă? Şi de ce nu am institui o practică a penalizării partidelor care nu fac nimic, prin expedierea lor în afara politicii mari?

Ca nişte disperaţi de meserie, tinerii şi mai puţini tinerii electori bolânzi di la Moldova se proclamă dezamăgiţi şi, bosumflaţi, îi lasă pe alegătorii bolşevicilor să le decidă soarta. Pentru că ultimii sunt mai puţin pretenţioşi şi ştiu mai bine ce vor. Poate doar Apocalipsa i-ar împiedica să se prezinte la cabina de vot.

Atitudinea asta de mioare care se cred sublime când nu se mai implică în alegeri parlamentare ori de alt gen, pentru că s-o dezamăjit în politică, le şi face, de fapt, pe unele partide considerate importante, să se creadă de neînlocuit.

În realitate, electoratul e de vină, opţiunile lui politice invariabile de două decenii încoace. El e impotentul adevărat, care arată cu degetul spre alţii. Singura deosebire este că partidele alese nu se bosumflă. Dimpotrivă, rămân în parlament şi fac tot posibilul să-şi păstreze fotoliile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu