joi, 17 noiembrie 2011

De de IDITE NAHUI PARTY nu ne oferă o alternativă?

De exemplu, ar putea să se transforme într-o formaţiune politică care să măture toate partidele impotente din Parlament. Să ne arate un model de potenţă. Că la frigărui orice imbecil poate merge, nu trebuie multă minte pentru asta.

Problema e că, de cele mai multe ori, rmoldovenii se pot uni în cuget şi simţiri doar când e vorba să facă ceva rău, destructiv. Vrei să faci o gaşcă mafiotă? În doi timpi şi trei mişcări găseşti paţani di treabă, care să te însoţească în proiect. Cred că grupările criminale organizate care taie şi spânzură în satele şi orăşelele basarabene, demult au întrecut numărul ong-urilor active. Dacă într-un mijloc de transport public o să-i ceri şoferului să nu mai fumeze, să-şi dea mai încet manelele ori să nu vorbească la mobil şi să conducă doar cu o mână, imediat vei fi apostrofat de restul călătorilor, care se vor solidariza pios şi necondiţionat cu victima de la volan: un sărman muncitor, ca si ei, ce nu e lăsat să conducă în voie, să-şi facă meseria.

Cam aşa-s rmoldovenii, în majoritatea lor. Dezamăgiţi, prikalişti, paţani care se asociază în grupuri doar dacă e să comită nişte ilegalităţi şi numai buni pentru mineriade. E un caz fericit pe plai când cei ce vor să schimbe ceva nu sunt luaţi în furci şi puşi la respect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu