vineri, 1 aprilie 2011

Blogheri progresiști și idei retrograde

”Dacă copilul meu îmi va spune vreodată că s-a apropiat de el un gay sau lesbiană să îi propună ceva indecent, mă duc și îl (o) bocănesc.” (Eugen)

Nu, nu. Să nu credeți că sunt cuvintele unui pocăit sau ortodox fanatic. Și nici ale unui gopnik. La Moldova, mulți blogheri progresiști vorovesc așe.
- Stimate blogher, da dacă de copilul matale, fetiță fiind, se apropie un heterosexual (sau de fecioraș - o heterosexuală adultă) și-i propune ceva indecent, ce faci?
- ...
- Aha, văd că n-ai prevăzut un plan de acțiuni pentru cazuri din astea. Pe lângă faptul că confunzi absolut aberant, intenționat și cu rea-voință cel mai degrabă, homosexualitatea cu pedofilia. Deci, ce faci dacă de fiică-ta ta se apropie un nene, nu o lesbiană (respectiv, de băiețașul tău - o tanti heterosexuală), și-i propune ceva indecent?
- ...
- A, da, am înțeles, pe tine te deranjează doar dacă copilul tău ar fi abuzat de un adult de același sex. Dacă ar fi de sex diferit, nu te-ar deranja.

Dacă vă interesează opinia altui blogher progresist, citat și iubit de toată lumea, puteți să-i accesați articolul și să vă delectați cu aceleași concluzii specifice multor tineri emancipați de la Moldova, care vor să treacă și drept neutri, și drept progresiști, asimilându-i pe homosexuali cu religioșii și protestatarii antigay. Cică, organizațiile de profil ar fi interesate de menținerea și perpetuarea discriminării ca să nu piardă granturile din Occident. Ce să zic. M-a dezamăgit rău băiatul, mai ales că aveam o părere mai bună despre el, ca despre cineva care vede lucrurile mai în profunzime, un pic mai departe decât moldoveanul mediu. Ei bine, la subiectul ”discriminare”, am constatat că e moldoveanul tipic. Dar nu-l condamn prea tare. Poate că e mai sănătos așa, să ai opinii și atitudini ipocrite la temă și să treci drept un homofob moderat, cu sclipiri de homofilie pe alocuri.

2 comentarii:

  1. Din pacate in Moldova noastra nu are (inca!) prea mare valoare conceptul:"ce-i in gusa-i si-n capusa".
    Pacat.
    Continuam sa lucram la acest aspect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma-ntreb ce-ai face daca fii-ta face filme p***o
    Si ca nevasta-ta-i o c**va, spune ca e solo
    Ca fi-tu' e un pop***r si ca se arde-n c*r
    Asta e modul lui sa ne arate ca e cool

    RăspundețiȘtergere