miercuri, 6 aprilie 2011

Chirtoacă din nou fraier

După ce primarul liberal de Chișinău a vizitat triumfalist Belarusul dictatorului Lukașenko, ca să cumpere troleibuze dintr-o țară unde cetățeanul e băgat la pușcărie imediat dacă încearcă să protesteze, și făcând mare tam-tam electoral de achizițiile lui, am aflat cu stupoare că Belarusul s-a întors cu spatele la noi. Încheind târgul cu edilul de Chișinău, administrația de la Minsk a ajuns la concluzia că ar fi tare bine dacă s-ar ralia la politica rusă și ar institui un embargou pe vinurile moldovenești.

Un sfat pentru Chirtoacă. Avea el de gând să ne pricopsească cu linii de tramvai. Cred că ar trebui să se grăbească și să cumpere șine și locomotive de la Ucraina, cât încă Kievul n-a instituit și el embargoul pe vinurile moldovenești. Căci cum altfel Dorinel se va mai bucura ca un copil de comerțul lui internațional pentru binele chișinăuienilor.

2 comentarii:

  1. sorry da tu bagi toata brinza intr-o placinta.
    ce are procurarea troleibuselor de catre Primaria Chisinau, in urma unui concurs cu embargoul de vinuri unui stat fata de alt stat si Lukasenko? ce are una cu alta? nu incurca lucrurile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chirtoacă se dă mare liberal, dar merge să cumpere troleibuze dintr-o țară unde oamenii n-au dreptul să spună niciun cuvânt că sunt arestați. Deci, făcând comerț cu Belarusul, Chirtoacă contribuie la întărirea dictaturii acolo. Apoi, fiind un satelit al Rusiei, Belarusul riscă oricând să se ralieze la practicile comerciale ale Rusiei și să instituie embargou RM pe exportul de fructe și vin.
    Eu zic că Chirtoacă ar mai putea merge acul la Kadafi să încheie un acord comercial.

    RăspundețiȘtergere