luni, 11 aprilie 2011

De când e necesar ca un primar să urce pe troleibuze?

Mă doare drept în pix cine va deveni primar al Chișinăului, spre deosebire de majoritatea ziariștilor din presa moldovenească, care au s-au axat pe tema asta de ceva timp și acum au motive de inspirație, uitând de problemele sociale ori de alt ordin. Și născocesc niște titluri de articole de parcă ar compune epopei, în care personajul lor preferat, eroul care se luptă cu leii și girafele, este scos în prim-plan. De exemplu, cei de la 24h.md, apăruți recent pe piață și care scriu articole frenetice de susținere a lui Chirto, titrează: ”CHIRTOACĂ, LOVITURĂ ÎN PLEX PENTRU BODIU: primarul trebuie să se bage şi sub troleibuz, dacă trebuie”.

Hmmmm, mă întreb care o fi fost necesitatea ca primarul să urce pe un troleibuz sau pe alte mijloace de transport, și nu în calitate de pasager, ci de șofer, neavând actele necesare pentru șofat? Să fi fost din cauza avariei de la Fukishima? Și el a sărit repede pe primul troleibuz întâlnit în cale, ca un adevărat Spiderman, să-l multe în alt colț de oraș ca să-l scape de radiație. Curajos primar avem! Dar mai ales, o presă lingușitoare. Și angajată. Eu nu văd unde-i aciditatea din replică, pe care au remarcat-o ziaristul ori ziarista ce a compus știrea. Văd doar o replică stupidă a unui primar care a încălcat legislația, promițând să o mai facă, dar nu înțeleg totuși de ce un primar tre să se cațere pe troleibuze, să se bage sub ele, să mulgă vaca, când pentru asta există o mulțime de oameni care o pot face de o mie de ori mai bine, în cunoștință de cauză și profesionist. Și care mai primesc salarii pentru asta. Sau nu le primesc pentru că-s șomeri și n-au unde să-și aplice cunoștințele și abilitățile.

A, da, am uitat. Lor le va lipsi cel mai important element din acțiune: PR-ul politic, guițatul electoral. Scuzați-mă, dar nu pot remarca chiar toate subtilitățile, că nu-s ziarist profesionist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu