marți, 19 aprilie 2011

Moldovenii-bancuri

Diverse bancuri îmi reamintesc de condiția de somnambul a moldovenilor dintre Nistru și Prut, pentru mulți din care nu există nicio diferență, să zicem, între 2 posibilități gen unirea Basarabiei cu România sau cu Ucraina. Politicieni ca Putin sau Medvedev sunt receptați aici ca fiind autohtoni, aceștia ocupând de altfel constant primele poziții în topul preferințelor electoratului moldav. Azi am audiat la Publika FM un reportaj înduioșător despre un băiețandru de 18 anișori (nu i-am reținut numele, parcă Maxim Brăilă îi zice), care strânge semnături de la colegi, profesori, directorul școlii, vecini etc. ca să participe la alegerile locale în calitate de catindat la funcția de primar al Chișinăului. Și cine credeți că este idolul lui politic? Bineînțeles, Vladimir Vladimirovici Putin!

Dar să mai relaxăm un pic atmosfera și așa relaxată cu câteva bancuri.

1. L-o luat pe un moldovan să facă armată în Rusia. Dupa ceva timp s-o apucat el să scrie scrisoare acasă. Numai începe, și hop - alarma. Lasă totul pe masă și fuge la "ucenii". Când se întoarce înapoi, se uită pe masă - nu-i plicul. Începe să întrebe pe restu:
-Gde moi plic? Gde moi plic?
Nimeni nu ințelege ce vrea moldovanu, da el, deam inervat începe a-i lua la bătaie pe toți: -Gde moi plic?
Restul nu mai au ce face și caută un traducător din cazarma vecină. Vine acela:
- Shi s-o întâmplat wai? Shi-i pizdeshti pe toți?
- Tu iți închipui, iaka am ieșit la ucenii, da cineva mi-o furat convertu!

2. Merge un moldovan prin Moscova și îl vede pe unu că mănâncă păpușoi fiert. I s-o făcut și lui poftă. Se apropie de el să-l intrebe de unde o cumparat, da nu stie cum se zice la porumb în rusă:
-Slisi bratan, gde cupil popsoi?
-Tam za kolțam.

3. O basarabeancă a revenit de la munci din Italia şi, în prima noapte, soțul ei, Ion, a vrut să faca sex cu ea, dar, ghinion, nevastă-sa avea ciclu. Pus în fața faptului împlinit, Ion se întoarse pe o coastă, cu spatele la ea. Atunci ea îl întrebă:
- Ioane, poati un minet sheava?.
La care Ion îi răspunde:
-Ei, nu m-am mâniet, da prosto ni-i abidno…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu