joi, 14 aprilie 2011

Nu trageți în pianist!

Cum credeți, ce riscați să pățiți dacă trageți într-un mascat cu cagulă (care nu se legitimează), în propria casă. Nu știți? Înseamnă că nu citiți deloc presa.

În cazul în care în casa voastră năvălesc câteva matahale mascate, cu automate și încep a vă snopi în bătaie, să nu cumva să ripostați în vreun fel. Scoateți cruciulița de la gât și rugați-vă ca mascații să nu fie angajați ai organelor de forță, pentru că riscați să vă pricopsiți doar cu niște contuzii, cu niște oase frânte, să rămâneți invalizi sau mai știu eu cum, dar nu veți fi condamnați la pușcărie. Repet, dacă vor fi bandiți obișnuiți, fără legitimație, riscați să vă pierdeți doar viața. Sau să scăpați mai ieftin, în sensul că veți rămâne fără avere, bătuți măr, dar ulterior nu veți fi hărțuiți și închiși prin comisariate de poliție, ca într-un final să mai primiți și niște ani grei de pușcărie. Și încă ceva. Rugați-vă ca în timpul descinderii, niciunul din ei să nu se rănească accidental. S-ar putea să vă coste scump.

Deci, nu încercați să ripostați în vreun fel când cineva năvălește noaptea în casă, mai ales mascat, fără a se prezenta (fața lor e secret profesional, că doar nu nu degeaba au în dotare cagule) și începe să împuște ca pe front. Pentru că tot ce veți face, se va întoarece împotriva voastră. Trebuie să porniți întotdeauna de la prezumția de nevinovăție a oamenilor cu cagule, care au o meserie extrem de grea și periculoasă, și care merită tot respectul nostru.

P.S. Textul în cauză nu încearcă se destabilizeze ordinea publică din societate, să trezească neîncrederea în structurtile de stat ori să le compromită, ca să semene frică și spaimă în societate. Dimpotrivă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu