miercuri, 27 aprilie 2011

Acum și apropiații veteranilor au devenit o categorie privilegiată. Mulțumim Filat iubit!

Guvernul Filat a născocit o nouă categorie, cu ocazia unei așa-zise sărbători (nu înțeleg de ce moldovenii țin cu dinții de ea, de parcă am fi avut alt rol decât cel de cobai în al doilea război mondial; dar în fine, e încă un indiciu că neamul ăsta n-o prea are cu inteligența, înghițită total de alcool). Deci pe lângă veteranii celui de-al doilea război mondial (calculați cam câți ani ar trebui să aibă un veteran din cel de-al doilea război mondial) și rudele lor, de 9 mai vor mai beneficia de indemnizații bănești și apropiații super-eroilor batmani sau spidermani. Vouă ce vă sugerează noțiunea de ”apropiați”: prieteni, amici, amante, rude mai îndepărtate decât pur și simplu rude, vecini, animale de companie...? Și, în general, de ce mai trebuie să primească ajutor și rudele presupușilor veterani? De apropiații veteranilor defuncți nu mai vorbesc! Ce-i cu cumătrismul ăsta penibil care seacă bugetul public și așa precar? De ce Filat își bagă laba în buzunarele noastre cu aerul că face dreptate?

Apropo, mie nu-mi dă nimeni nimic? Pentru că sunt și eu rudă a mai multor veterani de război, dar care au murit deja de câteva decenii bune, așa cum e și normal să se întâmple cu niște ființe muritoare. La Moldova se pare că veteranii sovietici nu au moarte. Și nu e o figură de stil, nu e poezie. De apropiații lor nici nu mai spun nimic. Evident că sunt într-un număr mai mare decât rudele ce-au avut de pătimit pe front. Acum, peste 8 mii (!) de persoane din categoriile mai sus enumerate vor beneficia de ajutor bănesc din bugetul comun, la care au contribuit în cea mai mare parte cei ce n-au luptat în 1941-1945 pe front (nici nu văd cum ar fi făcut-o, e totuși prima jumătate a secolului trecut :) ) și care nu sunt rude și nici apropiați cu veterani vii sau morți. Veteranii propriu-ziși vor pune în buzunar câte 600 de lei, iar rudele și apropiații lor - câte 500 de lei.

La o adică, Filat ar putea să-și finanțeze campania electorală din propriul buzunar, că e milionar. Cele 4-5 milioane de lei, luați de la gura adevăraților nevoiași, din bugetul public, ar trebui să-i scadă puțin reitingul dacă ar fi fost premier într-o țară cu oameni care mai și judecă uneori, măcar din Paște în Paște. Dar se pare că nu e cazul, totuși.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu