duminică, 23 martie 2014

Poliția și dublele ei standarde

Astăzi, Aleea Gopnicilor a fost populată din nou cu specimene cu înfățișări specifice, ceva intermediar între foști pușcăriași și actuali narcomani. Aceleași rânjete neroade, aceleași priviri pline de ură îndreptate mai ales spre John Onoje, dar și spre unii autori ai proiectului Microfonul Liber. Mai mult, se pare că a fost pusă în funcțiune și vechea gardă, un ins în etate, beat sau drogat, agresând tot timpul lumea adunată acolo, înjurând-o. Și știți de ce era preocupat gopnicul bătrân? De problematica națională, de ruși, de ocupația rusească :) Dar pe felul lui de a fi se citea omul sovietic integral. Unii din agentura scârboasă a naibii-știe-cui, nu se sfiesc deloc să stea în preajmă, ca și cum am fi niște buni cunoscuți, deși le arătăm clar că știm cu ce misiune sunt lângă noi. Cu așa gopnici, nici de naciști nu e nevoie :)

Și, în acest context, puțin despre polițiștii implicați în anchetarea cazurilor în care au fost implicați și gopnicii ce stau tot timpul lângă noi și ne „supraveghează”. Nu voi da o calificare activității polițistului Reul, ci voi pune doar câteva întrebări, poate cunoaște cineva răspunsul la ele.
- De ce pentru un deget ridicat în sus, în timpul unei vizite a patriarhului imperial rus, el pune o amendă maximă celor pe care îi consideră vinovați, iar pentru un atac rasist, în grup, soldat cu o buză spartă (în opinia mea, o leziune serioasă), e amendat doar un singur individ, și, atenție, cu cea mai mică sumă posibilă.
- De ce respinge plângerea lui Oleg Brega, care a fost amenințat (și nu doar el), de banda de gopnici agresivi, pe motiv că faptele descrise în plângere nu s-au confirmat. Și asta în situația în care nici măcar nu s-a obosit să audieze martorul prezent la scena respectivă.

Personal, nu reușesc să explic dublele standarde, atitudinea mai mult decât tolerantă (chiar oarecum protectoare) a organelor față de niște indivizi ce manifestă violență, ură rasială, care acționează în haită împotriva unor persoane pașnice. Poate măcar ei știu cine îi trimite pe capul nostru?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu