marți, 11 martie 2014

Organe de ordine umilite și ridiculizate în ultimul hal

Cu toate că avea mâinile pline de sângele celor atacați, că se strofoca și-i amenința în prezența polițiștilor veniți la fața locului pe pe cameramanii ce le-au înregistrat infracțiunile, cu toate că se juca cu căciula unui reprezentant al poliției, demonstrând că-i este paralel de autoritățile cu epoleți, la comisariat polițiștii nici nu s-au obosit măcar să-i identifice. Evident, ei puteau să scrie în maculatura oferită de polițiști că sunt Iurii Gagarin, Gherman Titov etc., că oricum ar fi fost crezuți. Logic, ar fi fost să-i rețină nu doar pentru violențele comise, pentru comportamentul inadecvat cu un polițist pe care l-au umilit, ci și pentru identificarea lor corectă. Dar de unde? Ei doar nu au filmat agresiv, nu l-au ofensat pe Timofti și altele, respectiv polițistul anchetator nu putea emite pretenții prea mari.


Apropo, cum se face că nici Klimenko nu este găsit când rostește discursuri de ură ori încalcă în alt mod legislația, ca și cum ar fi un ac într-un stog de fân, nici Babenco nu pățește nimic după ce sechestrează și strangulează un reporter, cum se face că doar unii sunt hăituiți de poliție și procuratură, dar pentru acțiuni perfect legale? Am impresia că toate incidentele astea nu au loc spontan, ci sunt regizate de cineva cu experiență în ale acțiunilor diversioniste. Altfel cum se explică că toți infractorii violenți se evaporă misterios, polițiștii uitând să aplice procedurile elementare?

De altfel, cel mai degrabă gopnicii vor fi și Duminică în parc. Doar că acolo nu va fi niciun polițist să patruleze, eventual să-i rețină când vor sări cu pumnii și picioarele pe oamenii ce nu vor decât să-și exercite un drept fundamental, adică să se exprime liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu