sâmbătă, 15 martie 2014

Logică polițienească


A fost reținut de poliție pentru că a furat din sediul primăriei Bălți dulciuri și șampanie. La Chișinău, un grup de indivizi care l-au desfigurat pe John Onoje și i-au lovit pe alți participanți la un proiect public cu pumnii și picioarele, au fost eliberați imediat de la comisariat, fără să fie cel puțin identificați.

Încerc să înțeleg logica polițiștilor aborigeni și cred că am reușit să trag o concluzie. Probabil, biscuiții și bomboanele au simțit dureri îngrozitoare când au fost sfârâmați între dinți și apoi înghițiți cu bestialitate de infractorul minor, spre deosebire de Onoje, care a fost lovit doar o dată cu capul și o dată cu piciorul în plină figură. I-a fost spartă doar buza, în rest a rămas întreg! Respectiv, acuzatul de furt nu putea fi lăsat liber pentru că risca să strivească, la libertate, kilograme întregi de dulciuri furate. Buzele se refac, nu e nicio problemă, mai ales că Moldova e și suprapopulată, dar dulciurile odată înghițite, nu mai pot redeveni ceea ce au fost odată :(

Totodată, m-a uimit și atitudinea celor de la Publika, care nu pun semn de egalitate între devoratorul ilicit de dulciuri și dulciurile propriu-zise. Ar fi putut, la o adică, să ne spună că dulciurile respective arătau prea provocator și orice om normal ar fi simțit nevoia să se înfrupte din ele. Ori ar fi putut să ni le arate ambalate în cutii pe care să fie desenat un tricolor, de exemplu.. Ca să ne fie clar că nu totul este atât de simplu, precum suntem noi înclinați, de obicei, să o credem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu