luni, 10 martie 2014

Atac rasist concertat al elementelor criminale și presei de limbă rusă

rasistiDupă atacul banditesc de la Microfonul Liber, când un grup de gopnici i-au agresat fizic pe unii dintre cei prezenți la proiectul în cauză, iar John Onoje a fost victima unui atac rasist, o serie de publicații de limbă rusă de la Chișinău s-au lansat și ele în atacuri rasiste (cele de limbă română nefiind interesate deloc de caz), mai mult sau mai puțin directe. Cel mai tare s-au evidențiat în acest sens cei de la point.md, care l-au numit pe Onoje „negru odios”. Mai mult, portalul în cauză acceptă peste o sută de comentarii rasiste, naziste, care incită la ură, violență și discriminare. Alte situri de limbă rusă, actualități.md, apn.md au scris un reportaj extrem de tendențios despre compatriotul nostru afromoldovean.

Stilul comunist sovietic iese pregnant în evidență în reportajele siturilor sus-menționate. Ne sunt prezentate două găști egale: din prima face parte John Onoje, din a doua, niște tineri aproape inocenți (în total vreo 15-20 de inși, dar numărul lor nu are nicio importanță, nu-i așa?). Aceste două găști s-au luat la harță și John Onoje s-a trezit cu fața desfigurată. Dar atacul era oarecum justificat pentru că el i-a filmat fără acordul lor. Nu scrie nimeni că Onoje a fost numit nigger, snickers...? Dar are asta vreo importanță în acest context??? Este clar că afromoldoveanul e victimă în ghilimele, că a găsit ceea ce a căutat.

Apoi, siturile rusofone ne mai informează despre faptul că John Onoje nimerește tot timpul în incidente, făcându-se o legătură directă cu unionismul său („principalul unionist” al Moldovei”), că a fost implicat în bătăi la Piața Centrală, unde muncește, că a tăiat pe cineva cu o foarfecă, fără să ne prezinte vreo imagine cu victima atacului. Dar asta are vreo importanță? Vă rog să ne credeți pe cuvânt!

rasism1Interesant, se va autosesiza vreodată Consiliul pentru Asigurarea Egalității în cazuri de discriminare de astea strigătoare la cer? După ce este desfigurat pe motiv că e de culoare de o haită de infractori, Onoje mai este și victima atacurilor mediatice rasiste. Mai ales că nu cred că  poliția și procuratura vor restabili legalitatea în statul ăsta, ei părând mai degrabă să orchestreze activitatea răufăcătorilor, cel puțin prin neimplicarea lor.

P.S. Atacatorii de ieri hălăduiesc astăzi liber prin Parcul Central. Probabil, își imaginează că acolo se organizează Microfonul Liber în fiecare zi. Sau poate că acolo e domiciliul lor permanent?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu