marți, 4 martie 2014

Ilegalități la scară industrială (sau Ghioceii sunt nimiciți cu complicitatea organelor)

ghiohuligankaVând plante incluse în Cartea Roșie, în plin centrul orașului, sub ochii polițiștilor. E clar că, la mijloc, e o înțelegere, niște bani de împărțit și că nu oricine are dreptul să o facă. Se poate de verificat, de altfel: luați un buchet de ghiocei și încercați să-l vindeți oriunde în Chișinău pe unde patrulează poliția și veți vedea cât de repede veți fi luat/ă pe sus la comisariat :) Respectiv, judecând după reacția lor leșinată, nu ne rămânem decât să deducem că e un business, o rețea la fel de bine pus la punct ca și cerșetoria ori alte chestii ilegale și poate mai puțin nocive. Și pe unde o fi Inspecția ecologică, care a fost informată de nenumărate ori despre dezastrul care ar trebui să o intereseze în cel mai direct mod?

Deci, vânzarea ghioceilor e pusă pe roate la Chișinău pe scară industrială, cu complicitatea organelor. Iar zdrahonii de femei, care sar la bătaie pentru că sunt filmate în plină ilegalitate, își pișă ochii că nu au alte mijloace de subzistență. În acest caz, de ce nu ar vinde droguri ori arme? În mod sigur ar obține mai mult venit. Și cum organele sunt înțelegătoare, ar deveni în scurt timp afaceriști de succes. Nu că acum n-ar fi, dar totuși...

Și totuși, ce ar merita femeia asta masivă, care nu doar că vinde în cantități industriale flori incluse în Cartea Roșie, dar mai și agresează fizic și psihic pe cei ce se comportă normal în spațiul public, documentându-i ilegalitățile. În filmul de mai jos e doar una din zilele în care ea se năpustește peste reporteri, cameramani, iar astăzi am înțeles că i-a agresat pe alții care au protestat în zonă și i-au înregistrat activitatea cu o cameră video.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu