vineri, 24 februarie 2012

Pokii vor funcții în veceuri publice și private

Mitropolia Maldaviei și a întregii lumi pravoslavnice și grandomane e profund dezamăgită și mâniată că nu au niciun om încă infiltrat printre taxatorii din veceurile publice și private. Semipatriarhul Valdemar nu-și poate crede ochilor și urechilor că o instituție atât de importantă pentru funcționarea societății poate fi lăsată de izbeliște, fără oblăduirea preasfintei biserici. Atât la intrarea cât și la ieșirea ori lăsarea plinului, pardon ...secului, oamenii au nevoie de binecuvântare duhovnicească. În plus, biserica va avea și un venit suficient de mare ca să devină mai sfințită în duh, ca să-i poată îndumnezei pe defecatori.

Șeful major al tuturor latrinelor din Chișinău, Vitalie Beșinuță, e de părere că clerul merită toate funcțiile și respectul la ușile veceurilor și că ar merita de rezervat câte un scaun-două la fiecare din ele pentru preasfintele fese, pentru învrednicirea și transpunerea în dimensiunea cuvioșeniei și virtuții ce o moștenim de la strămoși pentru binele neamului și valorile adevărate, pentru ferirea de spurcăciune și păcat, desfrânare și necurățenie care-i pândesc pe păcătoșii căcăcioși în cloacele infernale. Cine nu știa, să știe: intestinele sunt în strânsă legătură cu duhul, niște mădulare de care nu se cuvine să uităm niciodată dacă nu vrem să cădem în ispită.

Întrebat de ziariști ce părere are vizavi de doleanțele oamenilor în rase negre, albe, roșii, verzi, albastre, portocalii etc., Alecu Efim a declarat că încă nu a examinat proiectul de lege, dar se va pronunța imediat ce îl va citi, scris măcar și pe hârtie igienică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu