marți, 14 februarie 2012

Caragialenisme basarabene

Reportajul realizat de Oleg Brega, la Mereni-Noi (Anenii-Noi), pare să fie decupat din opera nemuritoare a marelui Caragiale. Un deputat comunist, venit probabil să pună macaroane pe urechi alegătorilor din această localitate, aşa cum recunoaşte el singur la un moment dat, pune întrebări idioate presei, întrebări la care el însuşi trebuia să răspundă în primul rând. Primăria era invadată de macaroane, iar deputatul comunist apucă prăjina înainte şi-i acuză pe ziarişti că au demarat deja campania electorală. Totuşi, de ce se implicase el în elucidarea cazului, făcând-o pe avocatul într-o situaţie care nu-l privea direct?

Şi primăriţa era destul de nostimă, amintidu-mi, nu ştiu de ce, de Verka Serdiuchka, poate din cauza fesului, cu o floare brodată cochet la una din tâmple.

Cel mai tare m-a înduioşat totuşi, că, deşi s-au baricadat în primărie, ca la ei acasă, cei doi demnitari nu au renunţat la dialog. Deputatul comunist dădea replici savuroase de după uşa încuiată, nu se lăsa bătut...

Iar macaroanele, au rămas deocamdată în primărie şi îşi aşteaptă beneficiarul... ;) Sau poate că beneficiarele, dacă e adevărat că sediul lor natural este urechile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu