joi, 29 noiembrie 2012

Născuţi cu vocaţie nord-coreeană

Cât de spontan pot fi rmoldovenii nord-coreeni, chiar şi atunci când s-ar părea că nu există premize decisive în acest sens. Deşi fiecare e ferm convins că Rmoldova se îndreaptă spre Europa, comportamentul real al aborigenilor de pe plai seamănă leit cu al supuşilor din ţările asiatice afectate de comunism, de o dictatură extrem de dură.

Unul din procedeele de bază ale regimurilor dictatoriale sinistre este folosirea copiilor pe post de decor, de recuzită pusă să creeze tot soiul de configuraţii, total absurde, figuri geometrice, să fluture energic drapele, să mimeze fericirea şi recunoştinţa faţă de regim şi Conducătorul Suprem.

Vă puteţi convinge, vizionând filmuleţul de mai jos, cât de nord-coreeni sunt locuitorii unui sat din Basarabia, în anul de graţie 2012. Evident, totul a fost organizat cu concursul administraţiei publice locale, al profesorilor rmoldoveni marca "Zomby" (de alţii nu avem sau doar în cantităţi foarte mici :) ). Sărmanii copii, în ce spectacol jenant au fost folosiţi! Şi după asta mai putem pretinde că, după 3-9 generaţii, rmoldovenii vor fi capabili să gândească altfel decât Voronin şi K?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu