joi, 2 august 2012

STAT DE DREPT? Parada vărgaţilor şi atitudinea autorităţilor ruse

Se apropie ziua trupelor de desant în Federaţia Rusă. Cu această ocazie, se vor organiza parade fastuoase ale băieţilor-zebre, care vor culmina cu edificii publice ori private vandalizate, foşti militari beţi criţă, pişaţi pe ei, care defilează doar în chiloţi pe stradă ori se răcoresc  pe la fântânile arteziene, prin lacuri, băltoace, aproape nuzi. O adevărată paradă, pentru bărbaţi adevăraţi.

Autorităţile ruse au luat act de marea sărbătoare care urmează să aibă loc şi a decis să-i informeze pe minoritarii etnici  din această ţară să stea în casa pe durata manifestaţiei? De ce? Da, oare de ce? Nu ar trebui ca bucuria să fie comună pentru toată lumea, pentru toată marea naţiune rusă?

Ei, aici chiar sunteţi naivi! "Disantnicii di la Rusia" au câteva grupări rivale, la fel ca şi microbiştii, pe care ne le pot suporta. Când îi văd, li se înroşesc ochii de furie. Pe lângă minorităţile sexuale, nu sunt cruţate nici cele etnice, mai ales caucazienii şi  originarii din fostele state sovietice din Asia Mijlocie, mulţi dintre ei acum gastarbeiteri. Aceştia ar trebui să stea în casă, în opinia autorităţilor, ca să nu fie măcelărite. Că doar n-or fi apăraţi de organele de ordine ruseşti!

Cam pe pe elemente din astea se sprijinul regimul lui Putin: fundamentaliştii ortodocşi, microbiştii, foştii militari în rezervă din trupele de desant şi încă multe alte scursuri. Ei sunt, cică, naţionalişti şi intangibili. Că doar n-or sta în casă, după perdele, când e vorba de organizat parada anuală de profil, în cursul căreia pot fi fracturate maxilarele ruşilor de rang inferior. Noroc de autorităţile grijulii care îşi previn din timp cetăţenii din castele marginale să nu iasă din case...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu