miercuri, 8 august 2012

"Pussy Riot" şi inchiziţia Rusiei ortodoxe medievale

"Au manifestat o atitudine (fetele de la Pussy Riot) evident duşmănoasă. Mai ales, aceasta se referă la mătăhăirea ilegală a mâinilor" (altargiul Jelezov) 

Cam în maniera asta are loc procesul în dosarul Pussy Riot, adică teremenii juridici sunt înlocuiţi cu cei religioşi, iar verdictul este pronunţat de procurori şi martorii lor cu mult timp înainte de decizia judecătorească finală, care pare să fi fost adoptată încă de la începutul procesului, când s-a stabilit că e vorba de un dosar bazat pe ură religioasă, nu unul politic. Cuşca în care sunt închise acuzatele, câinii de luptă fioroşi de lângă cuşcă, divizia de militari înarmaţi care le supraveghează cu străşnicie să nu evadeze, completează recuzita şi decorul putinian, creând o ambianţă ce aminteşte în aceeaşi măsură de teatrul absurdului, justiţia stalinistă şi inchiziţia medievală. 

Şi această justiţie caraghioasă, dar care pronunţă verdicte REALE, va decide soarta deţinutelor politice pe 17 august, la ora 15.00.  Până atunci, membrele trupei Pussy Riot vor rămâne, evident, închise. La o adică, procesul ar fi putut dura şi 3 ani,   adică pedeapsa cerută de procuror pentru deţinute,  şi abia după aia acuzatele puteau fi achitate şi eliberate direct din sala de judecată, ca Rusia să se laude în lume cu justiţia ei laică, echitabilă şi modernă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu