joi, 3 octombrie 2013

Vor să fie păstrată o școală cu doar 70 de elevi!

revalutionariPentru că le-au adresat întrebări provocatoare, adică incorecte, locuitorii satului Novotroițki i-au alungat pe unii jurnaliști de la acțiunea din satul lor. Cel puțin așa ne informează komsomoliștii de la Grenada, adică aripa tânără a comuniștilor. Doar nu degeaba sunt asistați de comuniști! Dacă ești jurnalist, trebuie să ne pui întrebări corecte, altfel șterge-o de aici.

Mi-a părut foarte nostim activistul Gavrilov. El se arăta scandalizat de ce jurnaliștii au transmis că protestul e organizat de comuniști. Ca și cum prezența câtorva deputați PCRM pe teren nu ar fi o dovadă în acest sens :) Se vede că și Dodon îi mână din urmă, cu șanse reale de a le răpi electoratul rusofon.

Cât privește problema propriu-zisă, sunt total de acord cu închiderea unor școli, ca și cea din Novotroițki, în care învață cam 70 de elevi sau în jur de 5 elevi în fiecare clasă. E o povară prea mare pentru bugetul public și nu văd de ce întreaga țara ar trebui să cotizeze pentru moftul lor, mai ales că nu sunt lăsați de izbeliște, să ajungă pe cheltuiala lor la noua școala, statul asigurându-le mijloace de transport gratuite. Întreținerea unei școli implică cheltuieli imense, un lux exorbitant pentru o țară cum e RM, iar dacă, în școli, elevii sunt mai puțin numeroși decât profii, e o chestie de bun-simț să fie comasate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu