duminică, 27 octombrie 2013

Moltofenii și nostalgia lor pentru soviete

O mare parte a molotovenilor au necesități care se reduc strict la supraviețuirea fizică. Noțiuni ca libertate, drepturi, identitate etc. le par ridicole, demne pentru fraieri. Asta și explică nostalgia lor pentru Stalin, pentru URSS, popularitatea de care se bucură PCRM.

Respectiv, principalul impediment al progresului, al evoluției în maniera țărilor Baltice care au redevenit, practic, europene este populația, mentalitatea ei. O populație care are o memorie mai scurtă decât distanța de la mână până la gură, care este incapabilă să facă niște conexiuni logice privitoare la activitatea „eliberatoare” a Rusiei în Basarabia, atât în trecut, cât și în prezent, care comemorează cu fast ziua de 9 mai fără să vadă că, după 9 mai 1945, nu a devenit independentă, dimpotrivă. Și cum se împacă comemorarea unor asemenea evenimente care se bat cap în cap, cum ar fi deportările operate de ruși, apoi instalarea lor aici? Ce sens mai are atunci Ziua Independenței, dacă 9 Mai e și ea marcată cu roșu în calendar? Schizofrenia e un marcher specific și guvernării moltofene, nu doar populației cu memoria ștearsă.

Cum naiba să fim altfel decât statele africane dacă drepturile omului nu valorează nimic în imaginarul populației, dacă tot ce contează e coaja aia de pâine aruncată de soviete?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu