miercuri, 30 octombrie 2013

Deportările rusești din toate timpurile și mentalitatea moltofenească

moltoMoltofenii au o calitate foarte ciudată. Ei îi vor învinovăți de toate relele tot pe ai lor, chiar și atunci când toate probele demonstrează clar că ocupantul e de vină. De regulă, vei auzi de la specimeni de genul ăsta că Snegur e vinovat de războiul de pe Nistru cu Rusia, din 1991, că moldovenii au provocat sau chiar declanșat războiul și multe alte enormități. La fel și cu embargoul.

Mai nou, Rusia a început să-i deporteze pe migranți în speranța că, reveniți acasă, aceștia vor acuza de toate relele guvernarea locală care a și provocat furia Rusiei, respectiv și deportarea lor. Rușii cunosc bine psihologia popoarelor ocupate, doar ei i-au îndobitocit.

Cum credeți, câți dintre moldovenii plimbați ca ultimii criminali prin orașele Rusiei de către milițieni vor păstra amintiri pline de dezgust față de imperiul care i-a umilit în ultimul hal? Am impresia că majoritatea lor vor fi înrăiți tot pe guvernarea moldavă, pe care o vor găsi drept țap ispășitor. Iar rușii, sărmanii, nu au avut de ales. Dacă au fost provocați...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu