miercuri, 17 iulie 2013

Vor fi fi interesaţi gazetarii de la Publika de disconfortul cetăţenilor în timpul vizitei lui Kiril?

De câte ori vine Băsescu în RM, canalele rusofile locale pun şoferilor şi pietonilor întrebări privitoare la confortul perturbat de măsurile de securitate pe care le impune vizita unui demnitar străin de rang înalt. Totuşi, aceleaşi vizite efectuate de demnitarii ruşi nu le pun dileme şi nedumeriri similare ziariştilor de la canalele în cauză, şi nici disconfort şoferilor şi pietonilor rusofili. Mai mult,  nici canalele considerate tradiţional nerusofile, nu se arată preocupate de confortul şoferilor şi pietonilor când ne sosesc în vizită demnitari ruşi.

Cât de tendenţios tre să fie un jurnalist în situaţii de genul ăsta, mai ales după ce Angela Merkel a fost atacată de un psihopat, în pofida pazei impresionante de care beneficia. Sau dacă te deranjează vizitele demnitarilor străini, nu ar trebui ca disconfortul resimţit să fie acelaşi în toate cazurile, provocat inclusiv de politicienii dragi ţie, din ţara-mumă Rusia?

Apropo, dragi gazetari, peste câteva luni soseşte patriarhul Rusiei la Chişinău. Sper că veţi fi consecvenţi şi veţi realiza şi atunci genul ăsta de reportaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu