duminică, 15 aprilie 2012

MIRACULOS. Cum se aprinde Porcul Harioc la Ierusalim

Megajurnaliștii de la ProTV Chișinău au dat cu savanţii şi ştiinţa de pământ în ştirea lor bombă despe cât de miraculos se aprinde porcul harioc la Ierusalim în fiecare an, la aceeaşi ori şi zi, şi anume Sâmbăta Mare, în ajun de Paşti. Sărmanii savanţi, cât de impotenţi sunt ei dacă nu reuşesc deja de 1200 de ani să descifreze misterul. Deși, ñinunea n-ar trebui să trezească mari nedumeriri: doar alături de eveniment stă mormântul lui Isus! E una din cele mai mari miracole ale omenirii, în versiunea ProTV, numai că, nu se știe de ce, doar țările ortodoxe îl transmit la tv în direct. Să fie și asta o ñinune, mai mare decât abureala cu hariocu'?

Cel mai tare mi-a plăcut cum prezentatoarea ProTV ne convingea disperată că nu e vorba de o făcătură, ci de un miracol adevărat, pentru că autorităţile israeliene verifică minuţios încăperea cu porcul, ca să nu existe surse de foc şi să nu se comită vreo fraudă. Pe mine mă interesează în acest caz mai degrabă cam cât ar pierde autorităţile israeliene bani în caznaua publică şi nu doar, dacă ortodocşii şi-ar băga picioarele în harioc :)

Mai jos, puteţi vedea şi versiunea grecilor despre miracolul de la Iersualim, care a dat peste cap întreaga presă moldavă - una dintre cele mai de căcat din lume la capitolul "reflectarea evenimentelor religioase". Îşi vor mai corecta vreodată religioşii comportamentul agresiv şi chiar extremist cu asemenea apariţii la tv, cu proiectarea lor la nivel de divinităţi, când poporul (sau populaţia mai degrabă) şi aşa rămas infantil, în primele faze ale copilăriei, este minţit în cel mai hidos mod posibil cu televizorul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu